Metode de avort

Avortul prin chiuretaj este metoda cea mai des utilizatǎ la noi în ţarǎ. La început se dilatǎ colul uterin pentru ca medicul sǎ poatǎ pǎtrunde cu insrumentele necesare în cavitatea uterinǎ. Cu ajutorul unui instrument care seamǎnǎ cu un cleşte, se extrage copilul bucată cu bucată. Dupǎ ce se extrag toate fragmentele copilului, cu ajutorul unei chiurete se scoate placenta. Pacienta pierde mult sânge. Se controleazǎ dacǎ copilul a fost scos în totalitate prin “reconstituirea” lui cu ajutorul fragmentelor extrase. Cu toate acestea se ajunge frecvent la infecţii, perforǎri uterine, existând riscul de extragere a uterului sau chiar deces.

Avortul prin aspiraţie este o metodǎ mai modernǎ decât chiuretajul. Prin colul uterin dilatat, medicul introduce în cavitatea uterinǎ un tub flexibil din plastic. Sub presiune, copilul este rupt în bucǎţi şi aspirat cu o forţǎ de 10-30 de ori mai mare decât cea al unui aspirator. La început sunt rupte picioarele şi mâinile, iar apoi coloana vertebralǎ, capul rǎmânând pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul îl va sfǎrâma cu ajutorul unui instrument, dupǎ care va fi aspirat.

Avort cu hormonul prostaglandine – Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct în musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. Copilul va fi sfărâmat și expulzat practic din uter, insa uneori supravieţuieşte câteva ore dupǎ aceastǎ manevrǎ. Este o metodă practicată în special în occident din cauza prețului foarte mare comparativ cu celelalte metode.

Avort prin histerotomie (operaţie cezarianǎ)

Aceastǎ metodǎ este de fapt o intervenţie chirugicalǎ prin intermediul cǎreia este deschis uterul femeii şi se extrage copilul care apoi este “aruncat”. Aproape toţi copiii supravieţuiesc acestei operaţii, motiv pentru care ei vor fi omorâţi prin injecţii letale sau sunt pur şi simplu lǎsaţi sǎ moarǎ. Ei mor astfel dupǎ câteva ore, dupǎ un chin prelungit. Metoda se practică mai ales ilegal, când copilul nu mai poate fi omorât prin celelalte metode.

Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone)

Aceastǎ substanţǎ chimicǎ este un antihormon acre blocheazǎ Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat în primele 7 sǎptǎmâni de sarcinǎ, de patru ori într-un interval de 12 zile. Astfel, încet dar sigur, este distrusǎ placentǎ iar copilul se va sufoca. Prin aceastǎ metodǎ poate fi omorât un copil în varstǎ de pânǎ la 49 de zile! Sângerǎrile care urmeazǎ sunt semnificative, ele sunt cu atât mai mari cu cât copilul este mai în vârstǎ şi pot dura o sǎptǎmânǎ. În cazul în care copilul trǎieşte va fi omorât cu o injecţie.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.